Συνοδινός Κομνηνάκης

Ενοικιάσεις-Πωλήσεις Αυτόματων Πωλητών όλων των τύπων

Χάρτινα κύπελα από την Huhtamaki

GRANT Professional -E. Eλληνικός καφές σε μπρίκι

grandice
documentGRANT έκδοση ελληνικού καφέ αποτελεί μια καινοτομία στο τρόπο παρασκευής ελληνικού καφέ, καθώς αξιοποιεί την χρήση ρομποτικής τεχνολογίας και εισάγει για πρώτη φορά τη χρήση μπρικιού, έτσι ώστε ο φρεσκοαλεσμένος καφές να ψηθεί σωστά και ν' αναδείξει τα βασικά του χαρακτηριστικά που είναι το άρωμα, ο πηχτός αφρός και το καϊμάκι.

Η διαδικασία παρασκευής ελληνικού καφέ στις αρχές του '80, είχε υποστεί ένα ακόμη πλήγμα, καθώς εμφανίστηκαν οι πρώτοι αυτόματοι πωλητές που παρασκεύαζαν τον καφέ χωρίς αυτός να βράζει σε μπρίκι, αλλά με τη διαδικασία του φραπέ, δηλαδή απλά ανακάτευαν τα υλικά στο μίξερ και στη συνέχεια έπεφταν στο ποτήρι. Το αποτέλεσμα ήταν, ένας καφές που μόνο επιτυχημένος δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί.

Η παρεξήγηση θα λυνόταν μια δεκαετία αργότερα, όταν μια ομάδα ανθρώπων στο εργαστήριο της μοναδικής κατασκευάστριας εταιρείας αυτόματων πωλητών στην Ελλάδα 'ROBOT' έθεσε ως στόχο την κατασκευή ενός αυτόματου πωλητή, που θα παρασκεύαζε τον ελληνικό καφέ μιμούμενος τον "Ταμπη".

Ο αυτόματος πωλητής GRANT Professional -E ήταν γεγονός, χαρίζοντας στην ομάδα που δούλεψε εκεί τον τίτλο της 'κατοχυρωμένης ευρεσιτεχνίας.' και σε όλους εμάς την δυνατότητα ν' απολαύσουμε για πρώτη φορά τον αγαπημένο μας ελληνικό καφέ ψημένο σε μπρίκι!!!

 

 

Ταμπης: Κατά την τουρκοκρατία ονομαζόταν έτσι ο παρασκευαστής καφέδων πίσω από τον πάγκο του καφενείου.